Reorganisatie in Heesch

Alleen al het woord “reorganiseren” kan tot grote consternatie leiden op de werkvloer van een bedrijf. Het woord staat doorgaans synoniem met ontslag, wie mag er blijven of wordt het tijd om de vacaturesites door te spitten? In praktijk is dit lang niet altijd het geval, het duidt gewoon op het doorvoeren van veranderingen in de organisatie om het bedrijf sterker te maken. Voordat je start met reorganisatie in Heesch zul je als ondernemer goed beslagen ten ijs moeten komen. Het is doorgaans een zwaar traject waar de bedrijfsleiding gelukkig niet alleen voor staat. Adri van der Heijden zal je als OAMKB bedrijfsadviseur van meet af aan begeleiden. Als lokale vertegenwoordiger van het landelijke netwerk aan financieel professionals levert zijn administratiekantoor naast fiscale dienstverlening ook andere diensten waaronder reorganisatie in Heesch.

Vraag vrijblijvend meer informatie op over reorganisatie in Heesch bij de lokale OAMKB bedrijfsadviseur.

Hoe gaat een reorganisatie in Heesch in zijn werk?

De kans dat een werkgever of werknemer een reorganisatieproces meemaakt in zijn of haar carrière is erg groot. Hier zijn drie veelvoorkomende redenen om tot reorganiseren over te gaan:

Mensen houden van nature niet zo van verandering, de gedachte dat het slechter wordt is bij ons ingeprogrammeerd. Er zijn werknemers die al in de war raken wanneer de monitor wordt vervangen met een nieuw model. Bij reorganisatie in Heesch zal hier altijd een noodzaak voor zijn, ook al is dit soms niet zichtbaar voor het personeel. Gedurende het traject kan er onrust ontstaan, verhalen doen de ronde en geruchten stapelen zich op. Het is van belang om te benadrukken dat zonder deze reorganisatie in Heesch de toekomst van het gehele bedrijf onder druk staat, en dat er in het belang van het complete team wordt gehandeld. De OAMKB bedrijfsadviseur kijkt niet alleen naar de cijfers, maar houdt ook rekening met de mensen erachter.

Reorganiseren biedt voor iedereen voordelen

Er zijn verschillende redenen om dit traject in te gaan, ontslaan van personeel om de bottom line te verbeteren is doorgaans niet de juiste motivatie. Personeel dat het bedrijf van binnen en buiten kent is waardevol, het is wel mogelijk dat specifieke werknemers beter op hun plaats zijn op een andere afdeling of binnen een andere functie. Zo wordt het niet alleen passen en meten met processen, maar ook met personeelsleden. Met een cursus, bijscholing of extra training kan al veel bereikt worden. Wanneer ontslagen toch onvermijdelijk blijken te zijn moet je als werkgever niet alleen rekening houden met de belangen van de werknemer, maar ook met de ontslagwet. Adri van der Heijden is op de hoogte van de laatste regelgeving en kan zich beroepen op een ruime expertise op dit vlak. Bij reorganisatie in Heesch wordt duidelijk dat iedere organisatie een maatkostuum is waar een groep personen tegelijkertijd in moet passen. En met een pasvorm die voorbereid is op groei in de toekomst.

Adri van der Heijden legt je graag alles uit over reorganisatie in Heesch, neem direct contact op en plan een afspraak in.